Logo wit op transparante ondergrond

hartforher_header04.jpg

Hoe scoort jouw hart?

Hart-en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Toch staat het mannenhart centraal in de medische wereld, terwijl het vrouwenhart op zoveel vlakken anders is. Hier moet verandering in komen vindt Cardioloog en Hoogleraar Angela Maas. Zij maakt zich daarom hard voor meer onderzoek naar het vrouwenhart zodat er beter passende zorg gegeven kan worden aan vrouwen. 

Angela Maas is oprichtster van Hart voor Vrouwen. Een onderzoeksfonds van het Radboudumc waarin ze onderzoek doet naar het vrouwenhart, iets waar ze zich al jarenlang hard voor maakt. In 2019 werd zij door tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland, ze ontving een lintje en is officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook won ze met haar onderzoeken al meerdere prijzen. 

Om een hart gezond te houden is bewegen belangrijk. Daarom staat dit centraal tijdens onze fitweek van 11 tot en met 18 september. In deze periode kunnen vrouwen een conditiemeting laten doen bij onze aangesloten clubs. Deze meting bestaat uit een nulmeting en een herhaalmeting een aantal weken later. De kosten voor deze meting zijn €15,- waarvan €10,- direct naar het onderzoeksfonds van Angela Maas gaat.  Aanmelden kan via  conditietest@hartforher.nl

Kopie van Aanbevolen door Cardioloog hoogleraar Angela Maas 9