Logo wit op transparante ondergrond

hartforher_header04.jpg

Wat zijn de voordelen van een intervaltraining?

Intervaltraining helpt al decennia lang professionele sporters om weer net op een hoger niveau te komen, maar het is zeker ook geschikt voor de niet-fanatiekelingen onder ons. Trainen in het circuit van hart for her is gebaseerd op zo’n intervaltraining. De voordelen op een rijtje:

Je kunt harder trainen en het kost minder tijd
Door intervaltraining is het mogelijk om in korte tijd op een heel intensief niveau te trainen. Van een halve minuut tot een paar minuten intensief met rust daartussen. Duursporters boeken met een uur intervaltraining per week dezelfde resultaten als collega's die vijf uur per week normaal trainen. Ook na je training in rust verbruikt je lichaam nog volop energie. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te sporten. 

Je krijgt meer spieren. O
m harder te werken, moet je lichaam nieuwe spiermassa aanspreken. Wanneer deze spieren eenmaal zijn getraind , worden ze vaker gebruikt en verbruiken ze meer energie. Ook als je gewoon de hond uitlaat en zelfs als je tv kijkt. 

Je verbrandt meer vet. Intervaltraining beïnvloedt de werking van de lichaamscellen. Deze gaan eerder vet verbranden, zelfs als je lichte oefeningen doet. Vrouwen die in 2005 meededen aan een wetenschappelijk onderzoek verbruikten na 2 weken intervaltraining 36 procent meer vet tijdens een uur fietsen.

Je conditie verbetert al na twee weken! Al na twee weken waren in de Amerikaanse onderzoeken de effecten meetbaar. Het uithoudingsvermogen van de proefpersonen nam toe en het vermogen van hun hart en longen om het lichaam van zuurstof te voorzien verbeterde met 13 procent. Na twee weken intervaltraining konden zes van de acht proefpersonen tijdens een ander onderzoek twee keer zo lang fietsen voordat zij uitgeput raakten. De acht mensen die gewoon bleven trainen, merkten geen verschil.

Je lichaam went niet. Wanneer je week in week uit dezelfde oefeningen doet, raakt je lichaam daar aan gewend. En zou je telkens langer en harder moeten trainen om nog nieuw resultaat te behalen. Gevolg; je valt niet meer af en je conditie verbetert niet meer. Kortom, je zit op een plateau. Intervaltraining helpt mensen om van dit plateau af te raken.

Jij kunt het ook, bij hart for her. Bij hart for her wisselen we de krachtstations af met tussenstations. Kortom, in een half uur heb je een leuke, intensieve, complete en effectieve training waar je snel sterk en fit van wordt. Leuke bijkomstigheid is dat je er een mooi gespierd lichaam van krijgt én tot 5 keer sneller van kunt afvallen dan bij een reguliere training. 

Bron: gezondheidsnet.nl en met dank aan Tamara Kruijsheer, eigenaresse van hart for her Heerhugowaard.interval training voor vrouwen