Logo wit op transparante ondergrond

hartforher_header02.jpg

Voorkomende vragen

Veilig en verantwoord sporten bij hart for her
We begrijpen dat je vragen hebt over veilig en verantwoord sporten bij onze clubs. Daarom hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! 

Welke maatregelen zijn er genomen?
Al onze clubs zijn voorzien van maatregelen zoals die vanuit het RIVM gesteld zijn. Zo hebben we looproutes aangebracht, kun je bij binnenkomst je handen ontsmetten en hebben we vakken aangebracht bij de verschillende stations. 

Moet ik reserveren?
Heeft jouw club een online reserveringssysteem? Dan willen we je vragen om te reserveren. Zo weet je ook zeker dat je niet hoeft te wachten. Werkt jouw club met een mandjes systeem? Dan kun je gewoon binnen komen lopen. 

Moet ik tijdens het sporten een mondkapje dragen?
We willen je alleen bij binnenkomst vragen om een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten mag deze af. 

Ik ben veel conditie verloren en durf niet goed de stap te zetten om weer te beginnen
Dat begrijpen we en daar helpen we je graag bij. De eerste stap om dit te verbeteren is door weer langs te komen. We kunnen dan samen naar je persoonlijke situatie kijken en je dan weer rustig op weg helpen. Je zult zien dat je conditie dan snel weer verbeterd. 

Ik voel me nog niet prettig om te komen sporten, en nu?
Mocht je het nog niet prettig vinden om te komen sporten. Laat het ons dan even weten. We kunnen dan even samen naar je persoonlijke situatie kijken en naar de mogelijkheden. 

Is er onderzoek om 'hart for her' te onderbouwen?
Ja, 'hart for her' is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek door deskundige bewegingstherapeuten. Dit onderzoek heeft geresulteerd in het gebruik van hydraulische apparatuur door topsporters, fitness clubs, ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Is 'hart for her' ook veilig voor ouderen?
Ja! Vanwege de dubbele positieve eigenschappen van hydraulische weerstand is er geen vaste kracht die tegen de spieren of gewrichten inwerkt. hart for her is veilig, leuk en erg effectief voor alle leeftijden.

Waarom heeft 'hart for her' tussenstations?
De tussenstations hebben twee doelen. Voor de mensen die hoge inspanningen leveren op de hydraulische apparaten functioneren ze als rust-station en geven het hart de mogelijkheid in een lagere hartslagzone te komen. Voor mensen die niet zo een hoge inspanning leveren, functioneren ze als aerobe stations en verhogen de hartslag. De interval vorm verbrandt caloriƫn effectief. Bovendien is het leuk om te doen omdat het afwisselend is.

Ga ik afvallen door 'hart for her'?
Ja en nee. Je gaat vet verbranden in 30 minuten met hart for her. En omdat je spierkracht vergroot wordt, ga je in spier(gewicht) toenemen. Je zal merken dat je lichaams-samenstelling verandert en dat je centimeters kwijtraakt.

Wat kan 'hart for her' voor mij betekenen?
Het grootste voordeel van 'hart for her' is centimeters verliezen, want:

  • er wordt vet verbrand
  • de spieren worden verstevigd
  • de conditie wordt verhoogd
  • kortom, je gaat er beter uitzien en je voelt je fitter.
  • met 'hart for her' train je ook je belangrijkste spier.....je HART!

Krijg ik spierpijn van 'hart for her'?
Waarschijnlijk niet, want 'hart for her' maakt gebruik van hydraulische apparatuur; er is geen negatieve terugslag (zoals bij gewichtstraining) waardoor de kans op spierpijn minimaal is.

Ik heb nog nooit getraind, kan ik 'hart for her' doen?
Ja, iedereen van welk fitness niveau dan ook kan 'hart for her' doen. 'hart for her' is veilig omdat de weerstand zich aanpast aan jouw inspanning. Hoe harder of hoe sneller je duwt, hoe meer weerstand.
Als je vermoeid raakt gedurende de oefening en je dus minder kracht zet, neemt de weerstand automatisch af.