Hart-en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Toch staat het mannenhart centraal in de medische wereld, terwijl het vrouwenhart op zoveel vlakken anders is. Hier moet verandering in komen vindt Cardioloog en Hoogleraar Angela Maas. Zij maakt zich daarom hard voor meer onderzoek naar het vrouwenhart zodat er beter passende zorg gegeven kan worden aan vrouwen.
Lees meer
Jaarlijks sterven er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Toch wordt wetenschappelijk onderzoek hiernaar voornamelijk op mannen gericht. En dit is precies waar hoogleraar cardiologie Angela Maas zich met haar organisatie Hart voor Vrouwen voor inzet: meer wetenschappelijk onderzoek naar het vrouwenhart. Speciaal gericht op de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. Met als doel vrouwen beter te kunnen helpen met behandelingen en medicijnen die bij een vrouwenlijf passen.
Lees meer
Na lang wachten en jullie erg te hebben gemist is er eindelijk zo ver! Onze deuren zijn weer open. We hebben ontzettend veel zin om jullie weer te ontvangen op onze clubs. We zijn benieuwd hoe het met je gaat! Uiteraard zijn alle voorbereidingen getroffen om te zorgen dat je veilig en verantwoord kunt sporten bij ons.
Vanaf 19 mei kun je weer bij ons terecht op de manier zoals je gewend bent. Werkt jouw club met een online reserveringssysteem? Dan willen we je vragen om vooraf te reserveren. Werkt jouw club met een mandjes systeem? Dan kun je gewoon binnen komen. Zijn de mandjes op? Dan zijn alle plekken bezet en willen we je vragen om even te wachten, maar zoals je weet duurt dat nooit lang.
Lees meer
Intervaltraining helpt al decennia lang professionele sporters om weer net op een hoger niveau te komen, maar het is zeker ook geschikt voor de niet-fanatiekelingen onder ons. Trainen in het circuit van hart for her is gebaseerd op zo’n intervaltraining. De voordelen op een rijtje:
Je kunt harder trainen en het kost minder tijd Door intervaltraining is het mogelijk om in korte tijd op een heel intensief niveau te trainen. Van een halve minuut tot een paar minuten intensief met rust daartussen. Duursporters boeken met een uur intervaltraining per week dezelfde resultaten als collega's die vijf uur per week normaal trainen. Ook na je training in rust verbruikt je lichaam nog volop energie. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te sporten.
Je krijgt meer spieren. Om harder te werken, moet je lichaam nieuwe spiermassa aanspreken. Wanneer deze spieren eenmaal zijn getraind
Lees meer
hart for her Nederland heeft hart voor vrouwen. Onze missie is dat wij de wereld een miljoen vrouwen sterker willen maken. Dat doet hart for her op allerlei manieren.
Lees meer
Effecten van bewegen
Sporten en bewegen is op veel vlakken effectief. Het zorgt behalve voor een betere gezondheid ook voor meer zelfvertrouwen en een hoger salaris.
Lees meer

Het gaat gebeuren, ik ga een vestiging van hart for her openen in Culemborg!
Mijn naam is Caro, 50 jaar en tot juni 2012 werkzaam als Manager bij Tempo-Team Uitzenden. Vanwege een reorganisatie na 27 jaar weg bij Tempo-Team. Dat was even zuur, maar aan de andere kant een mooi keerpunt in mijn leven om nog iets anders te gaan doen. Een vaste baan was ik niet zomaar uitgestapt en nu had ik het duwtje in de rug! En ik heb inmiddels gemerkt, dat waar de ene deur dicht gaat er andere deuren opengaan. In eerste instantie was ik gewoon weer op zoek naar een andere baan. Het was wel helder dat het een andere branche moest zijn, maar wat? Het was me inmiddels wel duidelijk dat het heel lastig zou worden een baan te vinden, ik heb natuurlijk mijn geboortejaar niet echt mee….. In september kwam hart for her op mijn pad. Na een telefoongesprek met Wendy was ik heel enthousiast en zag het wel zitten! Maar dan ga je nadenken en met mensen in je omgeving praten. Tja, was dat nou echt wel iets voor mij? Een eigen bedrijf, een totaal andere branche, de onzekerheid; ik wist het toch niet zo zeker. Afspraak maar afgezegd. Gelukkig kreeg ik een uitgebreide mail van Wendy met toelichting over het concept. Ach, een keer om tafel kon eigenlijk geen kwaad. Met Wendy en Eduard gesproken, een vestiging gezien en een ochtendje meegedraaid. Eigenlijk was het toch wel erg leuk, een eigen vestiging van hart for her in Culemborg! Na de knoop doorgehakt te hebben, ging de trein rijden. Ondernemersplan schrijven, met allerlei mensen praten en voorzichtig je plannen met de buitenwereld delen. Verschillende reacties van mensen; mensen die vooral de beren op de weg zien, anderen die mij het helemaal zagen doen. De zoektocht naar het pand kon beginnen en het bleek dat dat nog niet meeviel. Veel panden leeg, maar te duur, te klein of de verkeerde locatie. Tijdens die zoektocht die toch wel maanden heeft geduurd, zijn de twijfels soms weer naar boven komen drijven. Moet ik toch niet gewoon een baan zoeken, past het nou echt wel bij mij? Dat soort vragen. Ik heb gemerkt dat dat erbij hoort en jezelf scherp houdt. Je moet jezelf deze vragen blijven stellen en met anderen blijven sparren. Het bracht mij steeds dichter bij het gevoel dat dit echt heel goed bij me past.
En nu is het dan zover, ik heb ja gezegd tegen het pand! Er is weer een stap genomen. En nu gaat het voor mijn gevoel écht beginnen. Heel spannend! Ik heb er alle vertrouwen in dat het een groot succes gaat worden. En dat is nou zo mooi, ik ben de succesfactor en met de begeleiding van Wendy en Eduard van hart for her Nederland, kan Culemborg straks niet meer om mijn hart for her vestiging heen!
Bewegen is goed voor de hersenen. Het remt de achteruitgang van het brein. Niet bewegen daarentegen bevordert de achteruitgang.
Dat dit geldt voor gezonde ouderen was al bekend. Nieuw is dat ook ouderen met ouderen met geheugenverlies en beginnende dementie wel varen bij bewegen. Dat blijkt althans uit onderzoek van dr. Karin Volkers waarop ze 17 december promoveerde aan de Vrije Universiteit
Bewegen heeft een positief effect, bijvoorbeeld op de spieren en de botten. Het is echter ook goed voor het brein. Het bevordert onder meer de hersendoorbloeding, zo bleek uit eerder onderzoek.
In dat kader deed Volkers onderzoek naar het effect van bewegen bij ouderen die al last hebben van geheugenverlies of milde vormen van dementie.
Lees meer